از مواردی که ما می توانیم در پروژه هایمان مدیریت کنیم :
۱- یکپارچگی پروژه
۲- محدوده پروژه
۳- زمان پروژه
۴- هزینه پروژه
۵- کیفیت پروژه
۶- منابع انسانی پروژه
۷- ارتباطات پروژه
۸- ریسک پروژه
۹- تدارکات پروژه
۱۰ - ادعاهای پروژه
۱۱- ...
همکار محترمی سوالی را در مورد سیمانکاری ( پلاستر سیمان ) مطرح نموده اند و البته از سازمان مدیریت ( معاونت نظارت راهبردی فعلی ! )هم گلایه که چرا پاسخ پیمانکاران را نمی دهد که در این روزگار البته دردی است همه گیر.
بهر حال و متاسفانه به دلیل کمبود اطلاعات ارائه شده توسط ایشان در مورد سوالی که مطرح نموده اند ، پاسخ وی رانمی توانم بطور شفاف بدهم لذا از ایشان و سایر دوستان تقاضا دارم در ارسال سوالات خود جزییات بیشتری را اعلام نمایند .
بطور مثال اگر سوال شما مربوط به آیتمهایی از فهرست منضم به پیمان شماست در آن لازم است موارد زیر را اعلام کنید :
استخدام مترور یا کمک مترور کلیک کنید
آگهی دریافت رزومه بمنظور همکاری دو طرفه:
هر از گاهی می شد که بعضی مجریان از پروژه های عمرانی از گوشه و کنار کشور با بنده تماس و جهت تهیه صورت وضعیت ، متره برآورد ، اسناد مناقصه و بعضا تدریس درخواست همکاری می نمودند و بنده بدلیل مشغله کاری ، حداکثر قادر به همکاری پاره وقت با انها می شدم ولی اکثر مواقع به ویژه وقتی درخواست همکاری تمام وقت می شد و تا انجا که دوستانی را در شهرهای مختلف می شناختم به این مجریان معرفی می کردم تا هم دوستانم به نوایی برسند هم کار دوستان مجری مان زمین نماند بجز مواردیکه در شهر مورد نظر دوستی را جهت معرفی نداشتم.از طرفی گاهی اوقات این دوستان نیز کارهایی پاره وقت در اصفهان را به بنده معرفی می کردند و کم کم این تبدیل به یک همکاری دو طرفه بنده با چند تا از دوستان گردید .
لذا تصمیم گرفتم تعداد دوستانم را در شهرهای ایران گسترش دهم بدین ترتیب اگر در بین خوانندگان این وبلاگ کسانی هستند که حاضرند پروژه های پاره وقت یا تمام وقتی که به بنده معرفی می شود و در شهری که این دوستان قادر به همکاری هستند واقع بود به آنها معرفی کنم ، لطف کنند رزومه کاری را که حاوی اطلاعات زیر باشد ٬ برای بنده ارسال نمایند تا این امکان فراهم گردد. ( آدرس ای میل مدیر برنامه ریزی بنده : metror.civil@gmail.com است .)
حتمن رزومه شما حاوی اطلاعات زیر باشد:
نام و نام خانوادگی واقعی - مدرک تحصیلی و سال اخذ - شهر و دانشگاه محل تحصیل - سوابق کاری ( عناوین و مدت سوابق با ذکر شرکت و پروژه محل کار ) - آدرس منزل یا محل کار و شماره تلفن تماس ( ترجیحا یک تلفن ثابت و هم تلفن همراه خودتان را اعلام کنید )
نوع کارهایی که قادر یا ترجیح به همکاری در آن زمینه ها هستید.
شهر و محدوده استانهایی که قادر به همکاری تمام وقت هستید .
شهر ومحدوده استانی که قادر به همکاری پاره وقت هستید.
حداقل حق الزحمه ای که در این نوع همکاری ها انتظار دارید.
اگر دوست داشتید موارد زیر را نیز ارسال نمایید:
یک عکس 3x4 خود را اسکن و پیوست نمایید.
کارهای چشمگیری که بنظر خودتان در مدت کاریتان انجام داده اید.
یک یا حداکثر دو نمونه از کارهای انجام شده ( ترجیحا فایل اکسل یا پی دی اف ) یا هر نوع فایلی که خودتان ترجیح می دهید ولی حجم فایلهای ارسالی حداکثر 10 مگابایت بیشتر نباشد.
با تشکر - جعفرزاده
دیروز یک یادداشتی گذاشتم تحت عنوان " دوره پایه و بخشنامه های تعدیل " و در آن دوره های پایه ای که سازمان مدیریت ( معاونت نظارت راهبردی فعلی ) پس از انقلاب اسلامی و از سال 1361 تا کنون اعلام و در نظر گرفته است را آوردم :
۱- سه ماهه چهارم سال 1361
/span>۲-سه ماهه چهارم سال 1376
۳-سه ماهه چهارم سال 1381
اما یک سوال به ذهنم رسید و آن اینکه چرا این سه ماهه ها بعنوان دوره پایه تعیین شدند و به عبارت دیگر دلایل انتخاب این سه ماهه ها بعنوان دوره پایه چه بوده است ؟
ایا به واقع تفکر و دلایلی منطقی در پس این انتخاب ها بوده است؟
یادآوری چند نکته به دانش پژوهان کلاسهای اینجانب ( متره و برآورد و نرم افزارهای تدبیر ٬ تکسا ٬ مبنا و ... ) در ادامه مطلب
تعریف دوره پایه : دوره ای که تمامی شاخص های آن دوره عدد 100 است .
براساس تعریف فوق که در ردیف 1-3 از بخشنامه دستورالعمل نحوه تعدیل آحاد بهاء سازمان مدیریت به شماره 173073-100 برای تعریف دوره پایه آمده است . دوره های پایه ای که از سال 1361 تا کنون توسط سازمان مدیریت تعریف شده است به قرار زیر می باشد :
۱- سه ماهه چهارم سال 1361
۲-سه ماهه چهارم سال 1376
۳-سه ماهه چهارم سال 1381
به عبارتی :
- شاخص های سه ماهه اول سال 1362 لغایت سه ماهه چهارم 1376 نسبت به شاخص سه ماهه چهارم 1361 که 100 فرض شده ، سنجیده و اعلام می شده است.
- شاخص های سه ماهه اول سال 1377 لغایت سه ماهه چهارم 1381 نسبت به شاخص سه ماهه چهارم 1376 که 100 فرض شده ، سنجیده و اعلام می شده است.
- شاخص های سه ماهه اول سال 1382 لغایت سه ماهه چهارم 1387 ( آخرین شاخص های اعلام شده تا کنون ) نسبت به شاخص سه ماهه چهارم 1376 که 100 فرض شده ، سنجیده و اعلام گردیده است .
..
دوست عزیزی در مورد نحوه آنالیز نمودن آیتمها سوالی را ارسال داشته بودند ٬ که به این دوست عزیز عرض می کنم قبلن بصورت کوتاه یکبار این مسئله را توضیح داده ام که می توانند برای مطالعه آن به آدرس زیر مراجعه کنند :
http://www.metror.ir/1388/12/08/post-55/
ضمنن توصیه می کنم بخشها مختلف وبلاگ به ویژه بخش تدریس را یک مطالعه داشته باشید که برای اطلاعات عمومی متره برآوردی شما بد نخواهد بود.
موفق باشید.
بازنگری ۴ : به جزوه شماره یک مراجعه نمایید.
یکی از مواردی که تعریف جامعی برای آن در کتابها و مراجع متره برآورد نیامده یا حداقل بنده چنین تعریفی برای آن ندیده ام تعریف خود" صورت وضعیت " است.
من با توجه به تجربه ای که در پروژه ها و در قسمتهای مشاور ، نظارت و اجرا داشته ام و مطالعه ها و برداشتی که از این مورد دارم تعریف زیر ( که بازنگری نیز نموده ام ) را برای آن نوشته ام .دوستان اگر نظری دارند جهت تکمیل بگذارند تا با نام خودشان مطرح نمایم.
صورت وضعیت : مجموعه یا سندی مالی است حاوی وضعیت کارهاو یا فرآیند های صورت گرفته در محدوده زمانی مشخص ( معمولا از شروع قرارداد تا زمان تهیه صورت وضعیت ) که مطابق با پیمان و براساس مستندات و مدارک مربوطه ( نقشه ها ، دستورکارها، صورت مجلس ها ، صورت وضعیت ها و یا سایر مدارک و مستندات توافق شده یا عرف جاری ) اندازه گیری ، تهیه و تنظیم گردیده است.
صورت وضعیت بسته به نوع پیمان ، مفاد آن و نوع صورت وضعیت می تواند شامل ریزمتره ، خلاصه متره ، مالی ، خلاصه مالی فصول ، مستندات الزام شده ، خلاصه مالی نهایی و از این دست مدارک باشد.
با بررسی و تایید آن ، مبلغ قابل پرداخت به پیمانکار ( و بدهی های احتمالی وی به کارفرما ) مشخص می گردد ، در هر صورت کمیت و کیفیت صورت وضعیت و روند تهیه ، بررسی ، تایید و پرداختهای مربوط به آن را ، پیمان و قوانین مربوطه ، تعهدات الزام آور و عرف جاری مرتبط با آن تعیین می نماید.
توجه : در تعریف فوق تعاریف انواع صورت وضعیت ها از جمله صورت وضعیتهای موقت ، قطعی ، تعدیل ، پیش پرداخت ، پرداختهای میانی ، پرداختهای حین تکمیل ، پرداخت قطعی ، تسویه حساب و پرداخت نهایی مد نظر قرار گرفته اند.
بطور حتم با وضعیت فهرست های بها جدید ( نمونه اش فهرست های بها سال 1388 ) و روش قراردادی پروژه ها که دارد با شتاب بیشتری به سمت EPC پیش می رود یک تحولی هم در وضعیت مترورها پیش خواهد آمد و دوستی هم می گفت نگران وضعیت صورت وضعیت نوشتن هستم.
بایدگفت نگرانی این دوست هم به جاست و هم بی جا .
به جا از آنجا که ما مترورها مثل بقیه مشاغل فنی باید توجه داشته باشیم که درجازدن و بر یک نقطه تکیه زدن نتیجه مطلوبی نخواهد داشت ( فقط صورت وضعیت نوشتن ) و باید با وضعیت روز به پیش رفته و توانایی هایمان را افزایش دهیم و گرنه نه تنها فسیل می شویم بلکه باید همیشه نگرانی هایی را همراه داشته باشیم و یک روز هم دیگر کاری از ما ساخته نخواهد بود.
اما بی جا برای آن کسانی که خود را با دانش روز مجهز کرده و شتاب را با سرعت خود همراه کرده اند ، بطور قطع جهان نه تنها برای افراد ساکن نمی ایستد که برای آنهایی هم که با سرعت ثابت در حرکت هستند از شتابش نخواهد کاست ، توصیه من به جوانترها مطالعه و فعالیت بیشتر است . بطور حتم هرچه می گذرد کار برای تنبل های فکری ! در همه رشته ها سخت تر خواهد شد والبته راههای کسب درآمد بیشتری پیش روی انسانهای فعال و فنی تر قرار خواهد گرفت . به عبارتی راه کسب درآمد و مقدار درآمد به نوع و مقدار تخصص افراد ارتباط بیشتری خواهد یافت.
و بنظر بنده حداقل دو تغییر در این رشته در حال اتفاق است و مقداری از این اتفاق هم تا کنون ایجاد شده است :
1- شرح شغل مترورها
2- محل های تاثیر گذاری مترورها در فعالیت های پروژه ها
واگر فرصتی دست داد این بحث را با شرح بیشتر و مثالهای عینی دنبال خواهم کرد.